Ik ga nieuwe ramen kopen. Waar moet ik zeker aan denken?

Materiaal

Overweeg zeker welke materialen je wil gebruiken bij je nieuwe ramen.
Ga je voor aluminium ramen, houten ramen of verkies je liever PVC?
Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen in functie van het onderhoudsgemak, veiligheid en isolatiewaarde. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem. Wij adviseren je met alle plezier. Contacteer ons gerust.

Soort raam

Waar komt het raam? Opteer je voor een schuifraam of heb je liever een raam dat kan draaien en kantelen, rechts of links? Naar buiten of naar binnen toe?

Zonwering

Houd rekening met waar je het meeste zonlicht in huis krijgt.
Per seizoen kan dit een grote invloed hebben op de temperatuur in huis.
Hiervoor hebben we verschillende oplossingen rond zonnewering: rolluiken, zonwerende beglazing, screens, lamellen…

Type Beglazing

Intussen is dubbele beglazing een minimum standaard geworden als het op ramen komt. Je kan ook opteren om het nog beter te doen. Met hoogrendementsglas ga je voor Isolatie die de perfectie benadert.
Wanneer veiligheid een prioriteit is heb je de keuze voor veiligheidsglas.

Ventilatie

Ramen in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten dienen sinds kort verplicht uitgerust te zijn met een ventilatiesysteem. We kunnen bij de plaatsing van jouw nieuwe ramen natuurlijke of mechanische ventilatie voorzien.

Wat is het verschil tussen aluminium ramen, PVC ramen en houten ramen?

Wil je budgetvriendelijke ramen die gemakkelijk zijn in onderhoud? Kies dan voor PVC ramen. Heb je te maken met grote glaspartijen die eveneens goed geïsoleerd moeten worden, dan is aluminium een geschikt materiaal om mee te werken. Ga je liever voor hernieuwbare materialen die bovendien vochtregulerend werken en warm aanvoelen? Dan kan je voor houten ramen opteren.

Hoeveel kosten nieuwe ramen en deuren?

Wij maken alle ramen en deuren op maat. De prijs van uw ramen en deuren hangt daarom af van verschillende factoren. Contacteer ons gerust voor een gratis offerte. 

Moet ik bij de plaatsing van mijn nieuwe ramen rekening houden met het weer?

Indien het op de dag van de plaatsing regent werken wij gewoon door. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om regenachtig weer.

Stel uw vraag.
Hulp nodig?
Hallo!
Hoe kunnen wij je helpen?