Glashandel Larochette

Dubbel glas verplicht vanaf 2020

Houten ramen met sierluiken

Vanaf 1 januari 2020 moet elke woning of appartement in Vlaanderen minstens uitgerust zijn met dubbel glas.

Ik heb nog enkel glas. Wat betekent deze verplichting voor mij?

Iedere woning of appartement in Vlaanderen dient vanaf 1 januari 2020 minstens dubbel glas te hebben. Dit wordt vanaf dan gezien als een  minimumvereiste. Heb je nog enkel glas? Dan dien je je ramen te vervangen of te renoveren.

Deze regelgeving geldt natuurlijk niet voor alle ramen binnen een gebouw. Enkel glas in traphallen en inkomhallen dient dus niet vervangen te worden door dubbel glas. Ramen van leefruimtes zoals slaapkamers, badkamers en keukens moeten wel minstens van dubbel glas voorzien zijn. Meer info vind je op https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/energie-besparen/dubbel-glas-verplicht-in-elke-woning-vanaf-2020

Kan ik een premie krijgen?

Het vervangen van ramen is uiteraard niet kosteloos. Het zou best wel eens kunnen dat je voor het plaatsen van nieuwe ramen of een renovatie een premie kan krijgen. Wat en hoeveel je kan aanvragen hangt van de aard van je project af. Zo kan je bijvoorbeeld een Premie voor buitenschrijnwerk of een Premie van de netbeheerder voor hoogrendementsglas aanvragen.

Dubbel glas

Woningen verliezen dikwijls veel warmte via de ramen. Indien je woning enkel glas heeft kan je veel energie besparen door je enkel glas te laten vervangen door dubbel glas.
Wie echter nog meer wil besparen dan met dubbel glas gaat voor de optie Hoogrendementsglas. 

Hoogrendementsglas

Zoals de naam het zelf al zegt haal je veel meer rendement uit hoogrendementsglas dan bij gewone beglazing. Hoogrendementsbeglazing (1,0 of 1,1-glas) isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en vier tot vijf keer beter dan enkel glas. Dit komt doordat Hoogrendementsglas een dunne isolerende metaallaag heeft aan de binnenzijde van een van de glasplaten. Bovendien kan de spouw gevuld zijn met een edelgas in plaats van lucht bij dubbelglas.

Gooi je geld niet letterlijk door ramen en deuren.

Bespaar op kosten met hoogrendementsglas. Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte op maat of contacteer ons voor advies.

Een offerte op maat

Wens je een offerte of heb je vragen over onze producten en diensten?
Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk met een prijsvoorstel of bijkomende informatie.

rolluiken
Premies

Premie voor buitenschrijnwerk

Het vernieuwen van bestaande ramen (het raamkader), buitendeuren en rolluiken als er gelijk met deze werken ook dubbele beglazing wordt aangebracht. Nieuwe rolluiken worden alleen

Lees meer »

Bouwverlof

Van 10 juli tot 31 juli zijn we er even tussenuit.
Wij wensen je een fijne deugddoende vakantie!

Stel je vraag
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo!
Hoe kunnen wij je helpen?