Glashandel Larochette

Ramen

Opmeten, leveren en plaatsen van ramen en toebehoren

PVC, aluminium of houten ramen plaatsen en herstellen is één van onze brede waaier aan activiteiten.
Buiten de plaatsing of herstelling van alle soorten ramen en ruiten kan je bij ons ook terecht voor alle toebehoren voor jouw ramen. Van profielen en raamkrukken naar elektrische rolluiken en zonweringen tot een vliegenraam voor jouw schuifdeur of schuifraam. Noem het op, we kunnen het je bezorgen.

Fiks besparen op je ramen en deuren?

Wist jij dat je met ‘Mijn VerbouwPremie’ tot wel 50% van je nieuwe ramen en deuren terugbetaald krijgt?
Premie
Simpel contactformulier

Aluminium

ramen in aluminium

Ben je op zoek naar strakke, moderne en elegante ramen voor je woning? Dan zijn aluminium ramen de ideale oplossing. 
Aluminium ramen zijn gemaakt uit een sterk, stabiel en onderhoudsvriendelijk materiaal dat niet roest of rot omdat ze geen vocht opnemen. Ze zien er modern uit en zijn bovendien veilig voor je woning.

PVC

PVC ramen

PVC ramen zijn een uitstekende keuze voor je woning. Je geniet van een uitstekende isolatie, weinig en eenvoudig onderhoud en een lange levensduur van je ramen. Bovendien zijn PVC ramen goedkoop en is het voor elk budget geschikt.

Hout

Houten ramen

Kies je voor de natuurlijke en sfeervolle uitstraling van houten ramen? Dan kies je voor authentieke en duurzame ramen. Houten ramen hebben een warme uitstraling, zijn makkelijk te repareren en hebben van nature uit een hoge isolatiewaarde. 

Ramen renoveren

Tijd om je oude ramen te renoveren? Van enkel naar dubbel glas in bestaande ramen?

Bij Glashandel Larochette kan je terecht voor alle renovaties van enkel glas en dubbel glas.
Als je je ramen wil renoveren en het enkel glas wil vervangen door dubbel glas of hoogrendementsglas (HR glas) in bestaande ramen ben je bij ons op het juiste adres. Indien je wenst verzorgen wij ook het aanvragen van een premie voor je nieuwe isolerende beglazing.

Wij vervangen enkel glas door dubbel thermisch werend glas. Dit kan zowel in bestaande houtenaluminium als PVC ramen.

Ondanks de kleine premie van Eandis voor dubbel glas, blijft de renovatie naar Hoog Rendementsbeglazing (HR) een goede investering om enkel glas door dubbel glas te vervangen, die rendeert vanaf de 1ste dag.

Het isolerend vermogen van een HR-beglazing is:

  • 2 tot 3 keer hoger dan dat van een gewone dubbele beglazing
  • 5 tot 6 keer hoger dan dat van een enkele beglazing

Welke temperatuur heeft de beglazing aan de binnenzijde indien het in de woning 22°C is en het buiten vriest bij -10°C?

  • Enkele beglazing: -1°C
  • Gewone dubbele beglazing: 10°C
  • HR-beglazing: 18°C

Veelgestelde vragen

Materiaal

Overweeg zeker welke materialen je wil gebruiken bij je nieuwe ramen. Ga je voor aluminium ramenhouten ramen of verkies je liever PVC? Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen in functie van het onderhoudsgemak, veiligheid en isolatiewaarde. Zie je door de bomen het bos niet meer?
Geen probleem. Wij adviseren je met alle plezier. Contacteer ons gerust.

Soort raam

Waar komt het raam? Opteer je voor een schuifraam of heb je liever een raam dat kan draaien en kantelen, rechts of links? Naar buiten of naar binnen toe?

Zonwering

Houd rekening met waar je het meeste zonlicht in huis krijgt. Per seizoen kan dit een grote invloed hebben op de temperatuur in huis.
Hiervoor hebben we verschillende oplossingen rond zonneweringrolluikenzonwerende beglazingscreenslamellen

Type Beglazing

Intussen is dubbele beglazing een minimum standaard geworden als het op ramen komt. Je kan ook opteren om het nog beter te doen. Met hoogrendementsglas ga je voor isolatie die de perfectie benadert. Wanneer veiligheid een prioriteit is heb je de keuze voor veiligheidsglas.

Ventilatie

Ramen in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten dienen sinds kort verplicht uitgerust te zijn met een ventilatiesysteem. We kunnen bij de plaatsing van jouw nieuwe ramen natuurlijke of mechanische ventilatie voorzien.

Wil je budgetvriendelijke ramen die gemakkelijk zijn in onderhoud? Kies dan voor PVC ramen. Heb je te maken met grote glaspartijen die eveneens goed geïsoleerd moeten worden, dan is aluminium een geschikt materiaal om mee te werken. Ga je liever voor hernieuwbare materialen die bovendien vochtregulerend werken en warm aanvoelen? Dan kan je voor houten ramen opteren.

Wij maken alle ramen op maat. De prijs van je nieuwe ramen hangt daarom af van verschillende factoren. 
Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte. 

Indien het op de dag van de plaatsing regent werken wij gewoon door. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om regenachtig weer.

Contacteer ons
Magazijn

Conservenweg 2B
2940 Stabroek
Antwerpen

Nieuws

Bouwverlof

Van 10 juli tot 31 juli zijn we er even tussenuit.
Wij wensen je een fijne deugddoende vakantie!

Stel je vraag
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo!
Hoe kunnen wij je helpen?